Aktiv sidoinkomst

Aktiv sidoinkomstJag går emot strömmen och väljer att döpa detta inlägg till ”aktiv sidoinkomst” istället för den betydligt populärare termen ”passiv inkomst”. Anledningen till detta är att jag anser att det inte finns någon riktigt passiv inkomst – utom möjligtvis ett stort arv där pengarna gott och väl räcker livet ut. I så gott som alla andra fall krävs att du gör en insats för att börja tjäna pengar. Ofta krävs det även att du med jämna mellanrum gör insatser för att kontrollera att pengarna fortsätter rulla in på kontot.

Ha aldrig passiv inkomst som mål. Du riskerar bara att bli besviken, och i nio av tio fall kommer du bli det. Dessutom tycker jag att en passiv inkomst låter ganska tråkigt. Jag har inget emot att jobba för de pengar jag tjänar, ännu mindre har jag något emot det om jag gillar arbetsuppgifterna.

För att hitta en ativ sidoinkomst (även kallat extraknäck) kan du börja på nätet där du befinner dig just nu. Det är inte självklart att din sidoinkomst kommer genereras på nätet, men här finns mycket information och tips om hur man kan tjäna lite pengar vid sidan av sitt vanliga jobb.

Eftersom jag är verksam uteslutande på nätet tänkte jag ge ett tips på hur du kan tjäna lite extra pengar. Starta en sajt som handlar om ditt största intresse. Genom att lägga fokus på det du tycker är roligt istället för det som verkar ge högst avkastning blir det både roligare och lättare att producera innehåll. Älskar du hundar och kan mycket om dem så startar du såklart en sajt med tips till hundägare.

Börja med att fokusera på innehållet på sajten. Att komma på sätt att tjäna pengar på idén kan du vänta med ett tag. Om fokus ligger på att tjäna pengar alltför tidigt i din nya karriär riskerar du tappa fokus på just innehållsbiten, det material som ska uppskattas av din målgrupp.

Kortfattad steg-för-steg-guide

  • Kom fram till vilken inriktning din sajt ska ha.
  • Bli kund hos ett lämpligt webbhotell.
  • Registrera ett domännamn.
  • Installera WordPress. De större svenska webbhotellen (t.ex. Loopia) har en s.k. ”one click installer” för WordPress vilket underlättar mycket för dig som nybörare.
  • Lär känna WordPress. Om du vill ha en vanligt webbplats istället för en blogg bör du skriva texterna på ”sidor” istället för ”inlägg”.
  • Producera bra innehåll.
  • Kolla upp lämpliga affiliatenätverk där du kan få tag i annonser att visa i utbyte mot provision på de köp dina besökare gör hos annonsören.

 

Hoppas detta inlägg gett dig lite information och motivation att utforska sätt att få en sidoinkomst.