Låna pengar snabbt online

Snabb hund -snabba lånIbland krisar ekonomin och man behöver låna pengar snabbt. Då finns det som tur är snabblån att ansöka om. Det som är bra med dessa snabba lån är att ansökningsprocessen är väldigt enkel, vilket gör att du ofta har pengarna på kontot inom några dagar. Anledningen till att du behöver låna pengar snabbt kan såklart variera. Den gemensamma nämnaren för de som nyttjar snabblånen är att de just behöver ett snabbt tillskott av pengar. Om jag skulle rekommendera en långivare som är riktigt snabb med behandling av ansökan så skulle det vara Ferratum.

Många av bankerna som erbjuder snabblån gör först en kreditupplysning av alla låntagare. Detta är en säkerhetsåtgärd både för dig som låntagare, men framförallt för banken. Eftersom banken inte kräver att du lägger in någon säkerhet för lånet vill de försäkra sig om att du inte har betalningsanmärkningar sedan tidigare. Det finns dock låneinstitut som inte bryr sig om att göra en kreditupplysning av dig som låntagare. Har du betalningsanmärkning sedan tidigare kan det vara bra att ansöka om lån hos dessa. Tänk dock på att du har betalningsanmärkning av en anledning, antagligen eftersom din ekonomi är ganska osäker. Tänk därför några extra varv innan du skuldsätter dig ytterligare genom ett snabblån utan kreditupplysning.

Banken tjänar egentligen inte så mycket på att låna ut pengar till personer som inte kommer ha någon chans att betala tillbaka dem. Om låntagaren får skuldavskrivning hos Kronofogden brinner bankens skuld inne och de förlorar pengarna. Det kanske inte är en så stor katastrof för banken, men en jättesmäll för dig som låntagare om du hamnar i den situationen. Tänk som sagt till lite extra innan du lånar pengar snabbt över nätet, så att du inte hamnar i en skuldfälla som gör din ekonomiska situation än värre.

Har du problem med ekonomin är det viktigt att ta reda på varför situationer ser ut som den gör. Räkna på dina inkomster, utgifter och totala skuld. Om du redan har höga räntekostnader och stora lån kan det vara nödvändigt att be vänner och familj om hjälp. Steget kan vara stort att erkänna en dålig ekonomi, men det kan rädda dig på längre sikt. Dessutom kommer nog dina, förvisso kanske besvikna, föräldrar att ställa upp om de har möjlighet. Det är viktigt att kunna be om hjälp och sedan kunna ta emot hjälpen om den kommer. Det är kanske din enda chans att få rätsida på ekonomin. Sjabblar du till det igen kommer nog inte dina vänner eller din familj vara lika tillmötesgående. Lycka till med dina lån och din ekonomi som helhet!

3 thoughts on “Låna pengar snabbt online

  1. Jag gillar faktiskt sms-lån. Jag har tagit tre såna snabblån och alltid sett till att betala tillbaka i tid. Det är såklart en ganska hg avgift för att få teckna dessa lån om man inte hittar en kreditgivare som bjuder på avgiften på första lånet. Då kan man komma billigt (gatis) undan första gången i alla fall.

  2. Det är såklart bra att man kan låna pengar snabbt över nätet, men man bör vara medveten om kostnaderna. Dessa sms-lån likanande krediter har ofta väldigt höga avgifter och räntor. De bör användas med försiktighet.

  3. Jag avråder starkt från dessa kostsamma smslån. Jag har en bekant som hamnade i ekonomisk knipa och tecknade några sådana här lån. Hans knipa fortsatte och han kunde inte betala tillbaka lånen i tid. Skulderna växte och han gick ordentligt back innan han till slut kunde betala av alla lån och förseningsavgifter.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *