Renovera köket

Kök 1955Om du nyligen har köpt ett gammalt hus är du kanske sugen på att renovera köket. Ofta är just köket något man vill ha nytt och fräscht, vilket kan kännas extra viktigt om det hus man köpt inte genomgått någon renovering alls.

En total köksrenovering hör till de dyraste ingrepp du kan göra i ditt hus eller din lägenhet. Skåp ska rivas ut och bytas ut mot nya. Detta är särskilt angeläget om köket är specialbyggt under 60-talet. Då är det få standardmått och inte mycket är anpassat för det moderna kökets alla hushållsmaskiner. Kanske tvingas du ha en bänkdiskmaskin eftersom diskbänken inte är anpassad för en vanlig sådan. Spisen kanske är gammal eftersom det inte går att köpa någon ny då de gamla måtten inte är i dagens standard. Något som många vill byta ut är köksskåpen, och då framför allt skåpsluckorna. Ofta är det inte värt att måla om gamla skåpsluckor eftersom de kan vara slitna och tasiga. Att köpa nya skåpsluckor kostar ungefär 2000 kr för ett normalstort kök. Vill du dessutom hitta några riktigt snygga kökshandtag kan du titta i det stora utbudet på Barahandtag.

På senare tid har IKEA börjat sälja kompletta köp som faktiskt är av riktigt bra kvalitet. De är dessutom lätta att montera, men är du ohändig kan det vara bra att anlita en professionell snickare att göra jobbet. Då kan du utnyttja ROT-avdraget för att halvera arbetskostnaden. Det är ofta värt pengarna att låta ett proffs göra jobbet. Då blir allt bra gjort och skåpsluckorna blir monterade korrekt.