Spara pengar genom rätt bilförsäkring

Välj rätt bilförsäkringMånga ser sin bilförsäkring som en månatlig kostnad som vilken annan. Visst är det en kostnad att betala för sitt försäkringsskydd varje månad, men om olyckan väl är framme kan man snabbt tjäna igen de pengar man betalat. Ofta räcker det med ett stenskott på vindrutan för att det ska vara värt försäkringspremien.

Vissa försäkringsbolag lockar faktiskt med självriskfritt vindrutebyte vilket gör att många tusenlappar kan sparas. Att byta vindruta utan att ta det på försäkringen är svindyrt. Även om du har självrisk på 1 500 kr så är det pengar man gärna skulle lägga på annat. När en ”liten sak” som ett stenskott gör att du kan dra nytta av din bilförsäkring och genast ”tjäna igen” några månaders premieinbetalning blir det kanske lite mer lockande att se över sina försäkringsvillkor.

När du väljer bilförsäkring är det inte enbart priset du ska gå på. Var noga med att läsa igenom vad som ingår i de olika typerna av försäkringspaket som erbjuds. Om du har en ny bil är det ofta bäst att välja en helförsäkring eftersom det fortfarande finns så mycket värde kvar i bilen. En äldre bil som du inte får mer än 25 000 kr för kanske inte är lika nödvändig att helförsäkra då värdet är betydligt mindre. Då lämpar sig en halvförsäkring bättre – eller i vissa fall enbart trafikförsäkringen.

Håll koll på dina kostnader samt vad du får för de pengar du betalar så finns det en del pengar att spara.