Hitta en billig mopedförsäkring

Nu börjar det bli dags att kolla upp någon billig mopedförsäkring. Det är nämligen så att jag har beställt en moped för att kunna ta mig till arbetet. Jag saknar körkort och nu går inte landsortsbussen förbi oss längre. Det gör att jag måte ha en moped, samt en prisvärd mopedförsäkring.

Mopedförsäkringar är dyra, och det är verkligen värt att ta sig tid innan du tecknar din försäkring. Priserna varierar med flera tusen, och försäkringsbolagen har olika lösningar. Det är inte heller alltid billigare att skriva dem på en vuxen person. Även om det är så i många fall.

I vissa fall kan premien skifta med 100% mellan olika försäkringsbolag, det varierar på din ålder och mopedens modell. Man bör även fundera över vilken försäkring man ska ha, det beror på hur pass dyr mopeden är och hur du kommer använda den. De olika försäkringarna är trafikförsäkringen, halvförsäkringen och helförsäkringen.

Trafikförsäkring ersätter skador som du vållar andra fordon med mopeden, men inte egna skador.

Halvförsäkring är däremot mer heltäckande, den täcker även stöld, brand och rättskydd. Samt oftast även räddningsförsäkring mm.

Helförsäkring täcker samma saker som de tidigare, men det som skiljer är att den har en vagnskadeförsäkring. Den täcker alltså skador som mopeden kan råka utför.