Låna pengar till musikintresset

Gästinlägg av bloggläsare

TrumsetRedan som sju-åring började jag gå i den kommunala musikskolan för att testa och upptäcka eventuella talanger. Morsan och farsan hade det nog inte lätt med tanke på att jag i princip varannan vecka bytte instrument. Det började med blockflöjt och mandolin – sedan piano. Det var egentligen inte tråkigt men det var heller inte allt för roligt. Jag visste redan vad jag helst av allt skulle vilja spela – gitarr. I stort sett varje dag tjatade jag på mina föräldrar om att dels få börja ta gitarrlektioner och så ville jag dessutom att de köpte mig en gitarr. Det var drömmen. Det fanns en längtan efter att få spela i band och bli rockstjärna – trots min ringa ålder.

Hur som helst, åren gick och mina föräldrar tyckte att jag var mogen för en egen gitarr. Den var ganska dyr om jag inte minns helt fel. Det berodde säkerligen på att jag hade tjatat mig till en speciell gitarr som jag hade spanat in i den lokala musikaffären. Ok, det här kan bli ett dyrt intresse tänkte både jag och mina föräldrar.

Idag i vuxen ålder har intresset för gitarrer inte svalnat direkt. Jag blev ingen rockstjärna, men det hänger fullt med gitarrer på väggarna i ett av rummen i huset där jag bor. Det har genom åren blivit en ganska kostsam affär för mig och när jag började samla på gitarrer så lånade jag ibland ihop pengar. Ett och annat banklån har avverkats för att finansiera mitt intresse. Dock ser jag gitarrerna som en god investering – för visst händer det att jag säljer mina pärlor. Det ger utrymme för spontana affärer och märker jag att det inte finns resurser i börsen när jag suktar efter en ny gitarr till samlingen så är jag inte främmande för att ansöka om mikrokredit. Ett å annat sms-lån har det blivit när andan fallit på. Det har ju varit så enkelt menar jag. Det har bara varit att skicka ett sms i princip och strax därefter har jag haft pengarna på kontot. Men jag har varit väldigt noga med att betala tillbaka dessa smålån i tid då räntorna är skyhöga, och skulle man hamna i skuld så kan det bli svårt att betala tillbaka. Det har faktiskt hänt att det krisat och jag har haft ont om pengar att betala tillbaka. Då har jag helt enkelt blivit tvungen att sälja en av gitarrerna. Det är ett dyrt intresse man har.