Välj en bra verkstad

Visst har vi hört om olika händelser då människor som lämnat bilen på verkstad har fått betala ett mycket högre pris än vad som tidigare avtalats, bilar som har blivit stulna från verkstaden m.m. Här är några tips och viktig information som du kan ta del av innan du lämnar in din bil för service eller reparation på en verkstad.

Den främsta orsaken till att en officiell verkstad tar mer betalt är att de har högre kostnader för sina lokaler, har den senaste teknologin och deras mekaniker har utbildats speciellt för ett visst märke. Även om din bil inte är helt ny, är det fortfarande en bra idé att ta den till en officiell verkstad för vem är, trots allt, bättre än tillverkaren på att reparera bilen?

Hur man väljer en bra verkstad

Det är svårt att välja en bra verkstad utan att ta en del faktorer i beaktande. Med hjälp av de följande tipsen kan du se om verkstaden du vill lämna bilen är en bra verkstad eller inte.

  • Enligt lag måste alla verkstäder ha en registreringsskylt. Se till att det är en verkstad som har ett namn samt är väl identifierad.
  • Se till att det är rent och organiserat, analysera verkstaden väl, eftersom detta är ett sätt att identifiera hur bra den fungerar.
  • Att du enkelt kan kommunicera med personalen, att ni kan hålla en bra kommunikationskanal. Fråga dem efter deras telefon, mobil och e-post.
  • Kom ihåg i vilket skick du lämnade in din bil. Om det är något fel på den be verkstaden notera detta när du levererar bilen så att de sedan lämnar tillbaks den i samma skick som den kom in och naturligtvis med de utförda reparationer som var anledningen till att bilen lämnades på verkstaden.
  • De bör ge dig de delar som inte fungerar, är trasiga eller har ändrats tillbaks, dessa är dina.
  • Begär en tydlig och klar faktura, där kostnaden anges, extra utgifter, de delar som har bytts ut, arbetstid m.m. allt väl detaljerat.
  • Begär en garanti på reparation, eftersom de flesta reparationer garanteras för tre månader eller 2 000 km som räknas från den dag du hämtade bilen på verkstaden. Det finns även garantier som gäller en längre tid eller erbjuder fler kilometer.