Så får du lån trots anmärkningar

Om man har dragit på sig betalningsanmärkningar kan det lätt kännas uppgivet att bli beviljad ett lån. Anledningen är att många kreditgivare ser betalningsanmärkningen som en indikation på att man inte är kreditvänlig men trots det finns det möjlighet för personer med betalningsanmärkningar att bli beviljade lån.

Enligt Wasabi.nu är den viktigaste faktorn när man ska låna pengar med betalningsanmärkning att visa upp en sund ekonomi, helst en fast heltidsanställning.

Man kan gå tillväga på olika sätt beroende på storlek på lånet. Ska man låna en mindre summa pengar kan man använda sig av en jämförelsesida (t.ex. Creddit.se)som listar vika kreditgivare som lånar ut pengar till personer med betalningsanmärkning.

Ska man låna större summor är det väldigt viktigt att visa kreditgivaren att man är kreditvänlig. Det är nämligen så att de flesta kreditgivare ger låntagaren en individuell ränta baserad på låntagarens möjligheter att betala tillbaka lånet. Har man en stabil och säker inkomst anser sig kreditgivaren ta en lägre risk och kan därför ge en lägre ränta än om man har en instabil ekonomi där kreditgivaren tar en högre risk.

Även vid större lånebelopp gäller det att vara noggrann och jämföra olika låneerbjudanden. Antingen så surfar man in på respektive kreditgivares hemsida och ansöker själv eller så använder man en av de många tjänster som finns därute som sammanställer låneerbjudanden från flera olika kreditgivare. Exempel på såna tjänster är Lendo och Freedom Finance.

Om det fortfarande är svårt att bli beviljad ett lån kan man försöka få någon närstående att gå in som borgensman, vilket innebär att de tar över lånet om man av någon anledning inte kan betala tillbaka det. Det bästa är om man kan få någon att gå in som medlåntagare så att man delar på lånet vilket ytterligare minskar risken för banken eftersom man är två som står på lånet.